City Housing Amsterdam
Herengracht 124
1015 BT Amsterdam

Tel: 020- 2600019
Mail: info@cityhousingamsterdam.nl

Huizenmarkt 2017 - 2018

Ontwikkeling huizenprijzen, stijging zet door!

Ja, de huizenprijzen stijgen. In 2016 zelfs 6% ten opzichte van het jaar ervoor. Ook voor 2017 is de verwachting dat de prijzen blijven stijgen. Op zoek naar een nieuwe koopwoning? De aantrekkende huizenmarkt biedt juist nu veel moois!

Huizenmarkt 2017

De huizenmarkt in 2017 zit flink in de lift. De huizenprijzen stijgen nog steeds in rap tempo. Er zijn veel mensen die juist nu voor een koopwoning gaan. Reden: de hypotheekrentes zijn nu nog laag, waardoor je een hogere hypotheek kunt krijgen. Bovendien is je huis verkopen na afgelopen jaar een stuk makkelijker geworden. Krijg je al een glimlach op je gezicht? Mooi!

Voordelen ontwikkeling huizenprijzen 2017

1. Minder kans op restschuld

Wil je je eerste huis kopen, of ben je al toe aan je volgende? Dan pieker je misschien over een mogelijke restschuld. Voor veel huizenbezitters is dit helemaal niet nodig. De huizenprijzen stijgen nog verder in 2017, en dit zorgt voor een kleinere kans op een restschuld. Zit je nog met een restschuld van je oude woning, en wil je toch verhuizen? Geen probleem! Je kunt de restschuld vaak meefinancieren. Zo profiteer je van de aantrekkelijke markt en ben je alsnog onder de pannen, van je nieuwe huis welteverstaan :).

2. Sneller je woning verkopen

Wil je nu van je koopwoning af? Dan is dit het moment om het te koop te zetten! De huizenmarkt in 2017 is nog beter dan een jaar geleden. Nu is een doorsnee woning ongeveer 15.000 euro meer waard (bij een gemiddelde prijs van 239.200 euro). De verwachting is dat dit nog verder zal stijgen. Grote kans dat jij in een mum van tijd je huis verkoopt. Niet alleen meer in de grote steden struikelen huizenkopers al biedend over elkaar heen. In heel Nederland neemt de vraag naar woningen sterk toe.

3. Makkelijker hypotheek oversluiten

Woon je nu wel prima in je huidige koopwoning? Fijn! Maar hoe zit het met je maandlasten? Als je daar niet blij van wordt, kun je er in 2017 nog iets aan doen. Je hypotheek oversluiten is makkelijker (door de stijging van de huizenprijzen) en nu nog voordelig (door lage hypotheekrentes). Nieuwsgierig? 1 telefoontje naar Academica en wij berekenen hoeveel geld jij kunt besparen!


Prognose huizenprijzen 2017 en 2018

Naar verwachting zullen de huizenprijzen blijven stijgen in 2017. In 2018 zullen de stijgingen doorzetten maar minder rap dan dit jaar. Dat hebben economen van grote banken berekend. De huizenprijzen zijn nu nog betaalbaar en de hypotheekrentes zijn laag. Daarom is het slim om nu in actie te komen!

Benieuwd naar jouw mogelijkheden?

Wacht niet langer en bel 078 648 14 18 of laat je gegevens hieronder achter.

Bron:Academica