City Housing Amsterdam
Herengracht 124
1015 BT Amsterdam

Tel: 020- 2600019
Mail: info@cityhousingamsterdam.nl

Vastgoedbeheer

Ook voor woningbeheer en actief vastgoedmanagement bent u bij City Housing Amsterdam aan het juiste adres. Wij hebben een samenwerkingsverband met professionele vastgoedbeheerders welke ruime ervaring hebben als het gaat om financieel, commercieel en technisch beheer van onroerend goed met een woonbestemming.

Waarom wil ik mijn woning laten beheren?
Een van de redenen om uw woning(en) in beheer te geven is gemak. U geniet van uw rendement uit uw belegging zonder dat u daar verder omkijken naar heeft. Een andere belangrijke reden is het fiscale aspect. Op het moment dat u meerdere objecten in uw bezit heeft en u daar geen actief werk voor verricht kunnen hieraan interessante belastingvoordelen kleven op het moment dat u uw vastgoed in beheer heeft bij een professionele vastgoedbeheerder. Wij raden u aan e.e.a. met uw belastingadviseur op te nemen.

Ook voor mensen die in verband met hun werk, al dan niet tijdelijk, naar het buitenland gaan bieden wij via onze woningbeheerder de mogelijkheid het beheer op zich te nemen. U hoeft geen familie of vrienden met beheer op te zadelen en u weet zeker dat uw woning op een zo professioneel mogelijke wijze wordt beheerd.

Wat houdt woningbeheer in?

Financieel/administratief beheer
Het innen en administreren van de binnengekomen huurpenningen en de verrekening van eventueel gemaakte kosten wordt volledig verzorgd. Eenmaal per kwartaal ontvangt u van een duidelijk kostenoverzicht. Tevens wordt het niet, of niet op tijd betalen van de huur gesignaleerd. Onze beheermaatschappij verleent assistentie met incassomaatregelen, mocht dit onverhoopt aan de orde zijn.

Technisch beheer
De beheerder draagt zorg voor het inspecteren van uw woning bij verhuurmutaties. Zo verhelpen zij, uiteraard in overleg met u, eventuele technische storingen en coördineren zij de onderhoudsopdrachten. Hiertoe werken wij zoveel mogelijk samen met vaste betrouwbare onderhoudsmensen en bedrijven.

Commercieel beheer
Indien de huur wordt opgezegd zal de woning door AKG en de woningbeheerder worden geïnspecteerd. Een nauwkeurige controle waarbij wordt vastgesteld of de woning in goede staat is achtergelaten aan de hand van het destijds, bij de incheck (oplevering) van de woning opgemaakte inspectierapport. Mocht de woning niet in overeenstemming met de staat van dit rapport zijn opgeleverd, dan zorgt de woningbeheerder ervoor dat de woning alsnog in goede staat wordt opgeleverd op kosten van de toenmalige huurder. De woning is dan weer gereed en opnieuw te betrekken door een nieuwe huurder. Uiteraard zullen wij ons uiterste best doen om op korte termijn wederom een huurder voor u te vinden.

Statuscheck van de woning:
De woningbeheerder agendeert al haar beheercontracten op einddatum, en neemt vroegtijdig contact op met de huurder. Dit om er zo vroeg mogelijk bij te zijn en het moment vast te stellen waarop de woning weer vrij komt voor verhuur. Op deze manier wordt de kans op leegstand verkleind en hebben wij ruim de tijd om wederom een geschikte huurder voor u te vinden.

Kosten woningbeheer:

Onze beheermaatschappij rekent u een beheer fee van 6% over de geïncasseerde huur, exclusief 21% BTW. Dit is voor zowel technisch als financieel beheer. Om gebruik te kunnen maken van beheer is een schriftelijke opdracht nodig, welke bij City Housing Amsterdam opvraagbaar is.