City Housing Amsterdam
Herengracht 124
1015 BT Amsterdam

Tel: 020- 2600019
Mail: info@cityhousingamsterdam.nl

Verhuurd in 8 stappen

1. Waardebepaling

Huurprijzen fluctueren continu, dus is het van belang om een juiste waardebepaling van uw woning te laten maken. City Housing Amsterdam kan dit voor u doen. Wij vergelijken uw wonining met de prijzen van vergeijkbare woningen in de omgeving. We kijken hierbij naar het aantal m2, de staat van de woning , de locatie en de inrichting. Op basis hiervan geven wij u eerlijk advies voor de maximaal redelijke huurprijs.

U bent als verhuurder natuurlijk vrij om zelf een huurprijs te bepalen. Wij kunnen de woning dan in de markt zetten voor de door u gewenste huurprijs. Indien er geen reacties komen, adviseren wij de huurprijs te verlagen. Leegstand kost u natuurlijk ook geld.

2. Voorbereiding

Maak uw woning verhuurklaar! Denk hierbij aan het verwijderen van persoonlijke spullen en het schoonmaken van gemeenschappelijke ruimtes. Je krijgt maar 1 keer de kans om een eerste indruk te maken! De makelaar van AKG kan u bij de opname van de woning nog een aantal tips geven om de woning beter tot zijn recht te laten komen.

3. Fotografie

Wanneer uw woning netjes is schoongemaakt en opgeruimd, kan onze professionele fotograaf aan de slag. Het is van belang dat alle lampen het doen en worden aangezet voor de foto's. Daarnaast dienen de bedden netjes te worden opgemaakt.

3. Marketing

Een goede marketing is van groot belang voor een vlotte verhuur van uw woning. We plaatsen uw woning op Pararius, www.cityhousingamsterdam.nl en op social media. Daarnaast sturen wij ons aanbod naar iedereen die zich bij AKG heeft ingeschreven als woningzoekende (expats), naar alle makelaars van Amsterdam en naar vele internationale bedrijven.

4. Bezichtigingen

De makelaars van City Housing Amsterdam zijn 7 dagen per week beschikbaar voor bezichtigen van 08.00 tot 20.00 uur. Courante woningen zijn dan ook binnen een week verhuurd voor de maximaal redelijke prijs.

5. Screening tenants

Alle huurders worden getoetst d.m.v. een huurderscheck. Daarnaast checken wij of de huurders daadwerkelijk werkzaam zijn bij het bedrijf dat zij opgeven en of zij ingeschreven zijn op het aangegeven adres. Alle bevindingen worden naar u als verhuurder gemaild, zodat u kunt beslissen of u wel of niet aan die huurder wilt verhuren.

6. Huurovereenkomst

Wanneer u akkoord gaat met de huurder en zijn/haar voorwaarden, zal City Housing Amsterdam de huurovereenkomst opstellen. Deze zal in het Nederlands worden opgesteld en dient in drievoud door u en de huurder te worden getekend.

7. Huur en borg

Zodra de huurovereenkomst is getekend dient de huurder de borg en eerste maand huur over te maken aan City Housing Amsterdam. Vervolgens zal de courtage, die gelijk is aan 1 maand huur excl 21% BTW, worden verrekent met de huur en borg en zal het resterende deel naar u worden overgemaakt.

8. Check in

Op startdatum van de huurovereenkomst kan de check in plaatsvinden, mits de huur en borg zijn bijgeschreven op rekening van City Housing Amsterdam. Samen met de huurder zullen wij de woning inspecteren en de bevindingen noteren in een inspectierapport. Daarnaast zal City Housing Amsterdam foto's maken van de staat van de woning en de huurder helpen bij het aanmelden bij nuts leveranciers.

Het is ook mogelijk om de woning voor u te beheren. Wij zijn dan het aanspreekpunt voor de huurder en wij nemen u alle zorgen uit handen. Lees meer over de mogelijkheden voor vastgoedmanagement hier.